Video

Nog 100 coronapatiënten op Brabantse intensive cares, tien mensen overleden

22 april 2020 om 11:17 • Aangepast 29 april 2020 om 11:14
nl
Het aantal coronapatiënten op de Brabantse intensive cares is in de afgelopen 24 uur gedaald naar honderd. Dat zijn er dertig minder dan een week geleden, blijkt uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). “Dat is een gunstige ontwikkeling”, zegt een woordvoerder.
Geschreven door

Sinds 25 maart lag het aantal patiënten op de intensive cares in de Brabantse ziekenhuizen boven de honderd. Op de piek waren dat er bijna 190. Sinds ruim anderhalve week is er sprake van een steeds verdere daling van het aantal ic-patiënten. Van het verplaatsen van patiënten naar buiten de provincie is amper nog sprake.

In de afgelopen dag zijn 84 nieuwe COVID-19-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen, blijkt uit de statistieken. In diezelfde periode mochten 88 mensen naar huis. Het totaal aantal coronapatiënten op alle ziekenhuisafdelingen is iets gedaald naar 408. “De daling zet door, maar het gaat wel heel langzaam. Je zou willen dat het nu wat sneller zou gaan”, licht de ROAZ-woordvoerder toe.

Aantal opnames punt van zorg
De zorgen zitten met name bij het aantal nieuwe patiënten dat nog altijd in de ziekenhuizen terechtkomt. “Met name het aantal nieuwe opnames stemt nog altijd niet vrolijk. Hoewel het er minder zijn dan enkele weken geleden, blijft het aantal elke dag nog hoog”, zegt de woordvoerder.

Het aantal sterfgevallen in de ziekenhuizen ligt de laatste week ook lager. Dinsdag overleden tien mensen in de Brabantse ziekenhuizen. De vier dagen ervoor lag dat aantal ook telkens onder de tien.

Reguliere zorg
Vanwege de daling van het aantal coronapatiënten wordt de reguliere zorg in de ziekenhuizen weer voorzichtig opgestart. Zo zijn mondjesmaat poliklinieken weer open en wordt ook gekeken welke operaties weer hervat kunnen worden.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

Bekijk in de video welke regels er gelden voor coronapatiënten die uit het ziekenhuis komen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!