Spoorpark in Tilburg gaat weer open

28 april 2020 om 15:40 • Aangepast 5 mei 2020 om 15:34
nl
Het Spoorpark in Tilburg gaat woensdagochtend weer open voor publiek. Dat bevestigt de gemeente Tilburg. Eind vorige maand werd het park nog gesloten omdat het te druk werd met bezoekers.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het park gaat nu ook niet volledig open. De overkapping met picknickbanken, de openbare toiletten, de Kempentoren, het basketbalveld en de Skatebowl blijven gesloten. Ook het T-huis en de stadscamping blijven dicht, net als het waterplein aan de oostkant van het park.

Maar een rondje wandelen of hardlopen door het park kan vanaf woensdagochtend wel weer, in ieder geval tussen acht uur ’s ochtends en vijf uur ‘s middags. Volgens het Spoorpark laten de nieuwe richtlijnen van het Rijk en het RIVM dat toe. En omdat de maatregelen voor kinderen onder de twaalf worden versoepeld, is het pumptrackpark wel weer open. Ook oudere kinderen zijn daar welkom, mits ze anderhalve meter afstand houden van elkaar.

'Paden zijn breed genoeg'
Die anderhalve meter wordt ook gehandhaafd. Politie en handhaving zullen nauwlettend in de gaten houden of de huidige regels worden nageleefd, zegt het bestuur van het Spoorpark. Maar volgens hen hoeft dat geen probleem te zijn. “Wij kijken er naar uit om alle (buurt)bewoners weer te kunnen faciliteren met hun dagelijkse rondje (hard) lopen door het park."

Het park is daar uitermate voor geschikt. De paden en boulevards zijn breed genoeg om elkaar te passeren met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel. Gezien het feit dat de belangrijkste boodschap van het RIVM en het Rijk nog steeds ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is, vragen wij u dringend om na uw ronde door het Spoorpark weer naar huis te gaan.”

Lees al het nieuws over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!