Video

Piekeren, slecht slapen, angstig of depressief door corona? Website geeft praktische tips

1 mei 2020 om 19:15 • Aangepast 8 mei 2020 om 17:34
nl
"Angst, relatieproblemen, depressiviteit en zorgen over werk kunnen ons allemaal overkomen, zeker tijdens de coronacrisis", vertelt Joep Verbugt. Hij lanceerde vrijdagmiddag een speciaal platform waar je terecht kunt als je psychisch in de problemen komt in deze spannende tijd.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Corona heeft een grote impact op ons welzijn. Het gevaar voor besmetting, de overheidsmaatregelen, angst en zorgen over geld leveren veel mensen stress op. Volgens het Ministerie van VWS kampen meer dan een miljoen Nederlanders met psychische problemen. Om hulp te bieden en je wegwijs te maken in de wereld van de psychische hulp is er nu een nieuw online platform.

Ernest Faber
"De website Mentale Kracht 040 geeft praktische oplossingen om deze coronatijd mentaal zo goed mogelijk door te komen", zegt bestuursvoorzitter Joep Verbugt van de GGzE. Mensen geven aan meer last te hebben van bijvoorbeeld piekeren, slecht slapen, angst en depressiviteit. Om de site laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te maken is PSV-coach Ernest Faber gevraagd als ambassadeur.

Het aantal mensen in geestelijke nood dat zich meldt met psychische problemen is sinds coronacrisis gehalveerd. Dat bleek uit eerder onderzoek door Omroep Brabant. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, verwacht Verbugt een forse toeloop van mensen met psychische problemen. Met de tips op de site hoop Verbugt de toeloop te stroomlijnen en de mensen met psychische problemen te ondersteunen.

"De laatste twee weken zien we al een toename van mensen die acuut hulp nodig hebben", vertelt Verbugt. "Het nieuwe platform biedt allerlei tips voor mensen die problemen hebben, maar als je echt acuut hulp nodig hebt kun je natuurlijk ook rechtstreeks een beroep op ons doen", aldus Verbugt.

In deze video vertellen Joep Verbugt en Ernest Faber over de website:

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!