Video

Indrukwekkende erehaag voor juf Gea die om het leven kwam bij gezinsdrama

25 mei 2020 om 15:14 • Aangepast 1 juni 2020 om 20:14
nl
Honderden mensen hebben maandagmiddag bij basisschool De Stuifhoek afscheid genomen van Gea Godwaldt. De juffrouw van groep 7 werd op vrijdag 15 mei samen met haar man Richard dood gevonden in hun huis aan de Hooimijt in Made. In de straten rondom de school werd een erehaag gevormd. Iedereen diende zich daarbij strikt te houden aan de anderhalve meter afstand.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Bekijk hier de beelden van de indrukwekkende erehaag:

"Gea was er altijd voor anderen. Nu willen wij haar een overweldigend laatste eerbetoon geven", zo schreef haar familie in de rouwkaart.

Eerbetoon aan de overleden juf Gea (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Eerbetoon aan de overleden juf Gea (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).

Niet samen uit het leven gestapt
"De familie doet er alles aan om Gea een afscheid te geven dat ze verdient. Daar hechten ze heel veel waarde aan", zo liet een bron namens de familie weten. "Er doen heel veel verschillend verhalen de ronde. Veel van die verhalen kloppen niet. Zo hebben ze er niet samen voor gekozen om uit het leven te stappen."

Na uitgebreid onderzoek van de politie werd duidelijk dat het om een gezinsdrama ging. "Meer gaan wij er als politie niet over zeggen. Hier blijft het bij," zei wijkagent Wesley van Arendonk eerder. "We willen de privacy van alle betrokkenen waarborgen."

Gea en Richard trouwden in de zomer van 2019 en woonden nog maar een paar maanden in het huis aan de Hooimijt. De lerares werkte eerder op basisschool De Lage Weide in Made, de Mariaschool in Langeweg en op een school voor moeilijk lerende kinderen in Den Bosch. Bij De Stuifhoek was ze ook vertrouwenspersoon. Ook was Gea van 2010 tot 2016 lid van carnavalsvereniging De Plakkers. Haar man Richard werkte in de bouw.

Erehaag voor overleden juf Gea (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Erehaag voor overleden juf Gea (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.