Man die wapens leverde aan drugscrimineel Martien R. hoort zes jaar cel eisen

29 mei 2020 om 12:41 • Aangepast 5 juni 2020 om 12:44
nl
De 44-jarige Helmonder Marcel van S. heeft vrijdag zes jaar cel horen eisen voor de rechtbank in Den Bosch. Hij wordt ervan verdacht dat hij wapens heeft geleverd aan de drugsbende rond Martien R. uit Oss.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Marcel van S. zou hebben gehandeld in pistolen en munitie. Ook een zogenaamd M16-machinegeweer zou hij hebben verkocht. Tijdens de zitting zei de rechter dat Van S. er 'een beetje in gerold' was: "Dat u een keer een wapen verkocht en toen nog een keer en daarna niet meer terug kon."

De wapenhandel zou vorig jaar hebben plaatsgevonden.

Volgens het OM had de verdachte contact met plaatsgenoot Frank L. (47) Dat is een van de verdachten in het onderzoek rond Operatie Alfa: het vermeende criminele netwerk rond Martien R. uit Oss. Helmonder Frank L. wordt algemeen gezien als de 'wapenman' van de bende. Deze Marcel van S. wordt daar niet toe gerekend.

De officier van justitie beschouwt Martien R. als een crimineel, die met meerdere familieleden en anderen een netwerk opbouwde dat handelde in drugs en wapens. Tijdens Operatie Alfa (eind vorig jaar en begin dit jaar ) werden vijftien leden van het netwerk opgepakt, met name op en rondom het woonwagenkamp waar R. woonde. Vorige week maandag werd ook de voortvluchtige neef Toon R. gearresteerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.