LIVEBLOG

Coronanieuws: vijf nieuwe coronadoden, nummer Django Wagner meest gedownload

31 mei om 09:11 • Aangepast 8 juni om 11:14
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De voornaamste feiten op een rij:

  • Het dodental als gevolg van het coronavirus in Nederland is zondag met vijf gestegen naar 5956.
  • Brabant telt volgens de laatste RIVM-cijfers 9.167 coronabesmettingen, een toename van 37 sinds zaterdag.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

Dit liveblog is afgesloten. Maandag is er weer een nieuwe liveblog.

22.40

Wachten op privacy instellingen...


22.00

Wachten op privacy instellingen...

20.46

Wachten op privacy instellingen...

20.30
Voor de topsporters in Nederland moet het mogelijk zijn om voor 1 september de competities en wedstrijden weer op te starten. Dat zei technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF in Studio Sport. "Ik wil absoluut daarover het gesprek met de overheid aangaan."

19.00
Harmonie Concordia in Bergen op Zoom heeft samen met Claudia de Breij het lied 'Onze Harmonie' opgenomen, dat is uitgezonden op de demonstratie-site Cultuurinactie.nl.

18.30
Hoewel de Efteling alleen open is voor een select publiek, is het op verschillende plaatsen al druk in het park.

Wachten op privacy instellingen...

18.00
Django Wagner heeft een nieuwe record op zijn naam. Het nummer 'We komen terug'dat samen met dj Outsiders is opgenomen, is momenteel het meest gedownloade nummer van Nederland.

Wachten op privacy instellingen...

17.30
De burgemeester van Steenbergen duikt op in de clip van rapper Nyx.

Wachten op privacy instellingen...

16.30
In Breda hebben ze zin in de heropening van de horeca.

Wachten op privacy instellingen...

15.55
Het is een goed idee om maandag, als de horeca weer opengaat na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus, naar het terras te gaan. "Help die lokale ondernemer om weer op te starten", zei staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

De terrassen gaan maandag vanaf 12.00 uur weer gedeeltelijk open.

15.15
Per bewoner één vaste bezoeker is momenteel de praktijk in veel verpleeg- en verzorgingshuizen. En dat vindt Ans Mulders, specialist oudergeneeskunde bij Thebe, eigenlijk doodeng. “Als mensen zich nu niet aan de regels houden, zijn we terug bij af”, stelt ze zondag in de talkshow KRAAK. van Omroep Brabant. “Kom dus echt niet op bezoek bij je dierbare, wanneer je ziekjes bent”, benadrukt ze. "En houd die anderhalve meter afstand, ook al is het zó niet wat je wil."

15.00
Het is volgens staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken een goed idee om morgen, als de horeca weer opengaat, naar het terras te gaan. "Help die lokale ondernemer om weer op te starten", zei de bewindsvrouw in het televisieprogramma WNL Op Zondag. Zelf gaat Keijzer een hapje eten in een visrestaurant bij haar in de buurt.

De terrassen gaan morgen vanaf 12.00 uur weer gedeeltelijk open. Toch loopt het volgens de staatssecretaris nog niet storm bij sommige eetgelegenheden. Ze waarschuwt wel dat mensen die zich niet helemaal top voelen, thuis moeten blijven en dat de 1,5 meter afstand niet mag worden vergeten.

14.25
Ook Tilburg is klaar voor de opening van de terrrassen morgen.

Coronaproof terras in Tilburg. (Foto: Gijs Franken)
Coronaproof terras in Tilburg. (Foto: Gijs Franken)
Foto: Gijs Franken
Foto: Gijs Franken

14.20
De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen zondagmiddag opnieuw voor drukte in de trein naar Zandvoort.

Wachten op privacy instellingen...

13.55
Het dodental als gevolg van het coronavirus in Nederland is in de afgelopen 24 uur met vijf gestegen naar een totaal van 5956. Dit blijkt zondag uit de dagelijkse RIVM-cijfers.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de RIVM-cijfers zijn er sinds gisteren acht nieuwe coronapatiënten in de verschillende ziekenhuizen in Nederland opgenomen. Het totaal aantal besmettingen steeg met 185 naar 46.442.

Onze provincie telt nu volgens die laatste cijfers 9.167 coronabesmettingen, een toename van 37 in de afgelopen 24 uur. Het dodental in onze provincie staat zondag op 1513. Voor alle cijfers geldt dat de werkelijke aantallen hoger liggen. Dat heeft ermee te maken dat niet iedereen met klachten ook daadwerkelijk wordt getest.

Wachten op privacy instellingen...

12.25
De gemeente Den Bosch maakte de afgelopen dagen al veel plekken bekend waar horeca-ondernemers extra mogelijkheden krijgen voor terrassen . "Inmiddels zijn we er met bijna alle ondernemers uit hoe extra terrasruimte per 1 juni georganiseerd kan worden", maakt de gemeente zondag bekend. Hier vind je het compete overzicht.

In Den Bosch werd in de aanloop naar 1 juni al getest met terrassen op de Parade. (Foto: Willem-Jan van Rooij)
In Den Bosch werd in de aanloop naar 1 juni al getest met terrassen op de Parade. (Foto: Willem-Jan van Rooij)

11.45
Ook in Geldrop is men klaar voor morgen, wanneer de terrassen, onder voorwaarden, weer open mogen.

Foto: Jurgen Bakermans
Foto: Jurgen Bakermans

09.10
Zorgverleners, huisartsen, schoonmakers en politieagenten staan in de frontlinie van de coronacrisis. Het programma Frontberichten was er om die verhalen door middel van vlogs bij de mensen thuis te brengen. Vanavond wordt de laatste aflevering van het populaire programma uitgezonden.

"De crisis is weliswaar nog niet voorbij, maar we zijn wel in een andere fase beland. We kunnen er nu in waardigheid een punt achter zetten", zegt documentairemaker Geertjan Lassche tegen BuzzE.

Wachten op privacy instellingen...

Frontberichten groeide in de afgelopen maanden uit tot een hit op televisie. Het BNNVARA-programma is genomineerd voor de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf.

Na de laatste aflevering, vanavond om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 2, staat de gehele uitzending van de talkshow Op1, om 22.15 uur op NPO 1, in het teken van Frontberichten.

09.00
Bregje van Helvert (22) en Nick van Rijn (28) kunnen niet wachten tot het morgen is. Twee dagen was hun stadscafé Brick in Tilburg open toen het coronavirus hun horecadroom ruw verstoorde. Morgen mogen ze na drie maanden ein-de-lijk de deuren openen. “We hebben er zoveel zin in. Maar het is ook spannend. Ik kan er niet meer van slapen”, vertelt Nick.

08.55
Velen kijken uit naar morgen. Cafés en restaurants mogen onder voorwaarden open. En we kunnen weer eens een terrasje pakken. De wijkagenten die actief zijn in het centrum van Breda hebben een belangrijk advies: 'Bereid je goed voor op zo'n bezoekje!'

Wachten op privacy instellingen...

23.32
Het aantal mensen bij wie een besmetting met het coronavirus is vastgesteld, is wereldwijd de zes miljoen voorbij. Het dodental staat op ruim 367.000, meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit. Het hoogste aantal doden en besmettingen is gemeld in de Verenigde Staten. Daar liepen volgens officiële cijfers zeker 1,7 miljoen mensen het virus op en stierven ruim 103.000 patiënten.

Wachten op privacy instellingen...