Van Rooi Meat in Helmond eind deze week weer helemaal open na coronasluiting

16 juni 2020 om 14:43 • Aangepast 23 juni 2020 om 14:24
nl
Slachthuis Van Rooi Meat in Helmond verwacht eind deze week weer op volledige capaciteit te draaien. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. De vleesverwerker moest dicht na een corona-uitbraak onder het personeel.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het bedrijf mocht vorige week dinsdag deels weer open van de veiligheidsregio. Het ging om een testgroep met maximaal driehonderd medewerkers. Vrijdag kwam toestemming om dat aantal dagelijks flink uit te breiden.

"Dagelijks gaan nu 250 medewerkers extra van start", vertelt een woordvoerder van het slachthuis. "Medewerkers moeten van te voren vragen invullen over hun gezondheid. Er is ons alles aan gelegen om snel en veilig weer helemaal op te starten." Volgens de veiligheidsregio verloopt het opstarten naar tevredenheid.

Besmettingen
Het slachthuis werd op 28 mei gesloten nadat er opnieuw medewerkers positief waren getest op het coronavirus. De angst was dat het betreffende bedrijf een brandhaard van de verspreiding van corona was, of op korte termijn ging worden. De sluiting werd nog eens verlengd, toen bij een steekproef onder 130 medewerkers 21 besmettingen werden gevonden.

Het bedrijf moest aan strenge voorwaarden voldoen om weer volledig aan de slag te mogen. "Denk hierbij aan het laten schoonmaken van Van Rooi Meat door een gespecialiseerd bedrijf en een onderzoek naar de luchtbehandelingsinstallatie", aldus de veiligheidsregio. "Ook moeten medewerkers dagelijks getoetst worden op hun gezondheid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.