Kermis in Moergestel gaat zéker door en is daarmee de eerste van het land - Omroep Brabant

Kermis in Moergestel gaat zéker door en is daarmee de eerste van het land

27 juni 2020 om 12:19 • Aangepast 6 juli 2020 om 10:34
nl
De kermis in Moergestel gaat definitief door. Dat laat de gemeente Oisterwijk, waar Moergestel onder valt, zaterdag weten aan Omroep Brabant. "De knoop is doorgehakt. Voor alle problemen waar we nog tegenaan lopen, worden oplossingen verzonnen." Van 3 tot en met 7 juli staat de kermis op het Sint Jansplein. Daarmee heeft de kermis in Moergestel de landelijke primeur.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Eigenlijk zou de kermis dit jaar worden afgelast. Maar na de persconferentie van woensdagavond waarin weer versoepelingen van de coronamaatregelen werden aangekondigd, heeft de gemeente besloten de kermis alsnog door te laten gaan. Het Sint Jansplein biedt genoeg ruimte om dat veilig te kunnen doen, denkt de gemeente. En ook de kermisexploitanten zijn volgens de gemeente enthousiast.

Details moeten nog worden uitgewerkt: hoeveel attracties er precies komen, hoe de inrichting van het plein er precies uit komt te zien. Wellicht kan er een gedeelte van de straat bij worden betrokken. Maar dat de kermis door kan gaan, dat is het uitgangspunt.

Uitdaging
“Natuurlijk is het een uitdaging om op deze korte termijn alles te regelen en goede afspraken te maken met exploitanten, ondernemers, de markt en hulpdiensten”, zegt burgemeester Hans Janssen. “Ook bezoekers van de kermis moeten rekening houden met maatregelen voor de veiligheid.”

Maar de burgemeester denkt dat het kan: “We doen daarvoor ook echt een beroep op de eigen verantwoordelijkheid. Daar heb ik vertrouwen in, ik heb gezien dat dat goed kan. We zetten alles op alles om de Moergestelse kermis te laten draaien op 3 juli.”

Oisterwijk
Of er ook in Oisterwijk een kermis komt te staan deze zomer, is nog onduidelijk. Daar is nog geen besluit over genomen. Door de beperkte ruimte is in ieder geval wel duidelijk dat de kermis in de huidige vorm er niet kan komen te staan. Of er een andere vorm mogelijk is, wordt nog onderzocht. In Oisterwijk zou de kermis van 10 tot 15 juli staan.

In Kaatsheuvel moet nog een definitief besluit worden genomen over het doorgaan van de kermis. De kermis hier staat ook gepland op 3 juli.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.