Nepverpleegkundige Leroy S. diende medicijnen toe aan patiënten in Jeroen Bosch Ziekenhuis

2 juli 2020 om 10:13 • Aangepast 9 juli 2020 om 13:34
nl
Het voorarrest van Leroy S., de man die tijdens de coronacrisis onder valse voorwendselen als verpleger in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) werkte, is met zestig dagen verlengd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaf de man ook medicatie aan patiënten. Het OM verdenkt S. daarom nu ook van poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachte rade.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Eerder werd S. enkel verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De eis is dus verzwaard. S. 'werkte' in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij controleerde patiënten en diende medicatie toe, terwijl hij niet de kwalificaties had om deze handelingen te mogen verrichten. Dat is strafbaar. Het ziekenhuis deed daarom aangifte tegen de man.

Naalden en medicijnen
Eerder werd het voorarrest van S. al met dertig dagen verlengd. In voorarrest mag iemand in Nederland niet langer dan negentig dagen achter tralies doorbrengen. Dat betekent dat S. binnen die zestig dagen moet voorkomen bij de rechter, mits het OM de man blijft vervolgen.

S. werd op 18 mei aangehouden. De politie deed op twee plaatsen doorzoekingen: in een opslagbox in Den Bosch en in een huis in Bunnik, waar hij enige tijd verbleef. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

Bij de doorzoekingen werden tal van (medisch gerelateerde) spullen gevonden. Onder meer medicijnen en naalden, maar ook verschillende soorten uniformen, bedrijfskleding en een hartmonitor.

Op de fiets achter inbreker aan
Wat later komt aan het licht dat S. een bekende van de politie is, ware het op onconventionele wijze. In 2017 haalde S. het nieuws nadat hij op de fiets achter een inbreker aan was gereden in Den Bosch. Samen met een agent sprong hij bovenop de inbreker die probeerde te ontkomen, vertelde hij toen. Omroep Brabant sprak hem kort na de actie: "De politie staat ook voor ons klaar als er iets is, dus ik vond dat dit het minste was wat ik kan doen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.