Bewoners huizen met verzakte daken in Heesch mogelijk eind deze week terug

22 juli 2020 om 13:30 • Aangepast 29 juli 2020 om 12:54
nl
De verzakte daken van zeven huizen aan de Biezenloop in Heesch worden komende dagen vastgezet. Daarmee is het gevaar dat de daken verder inzakken voorlopig verholpen. Zodra de situatie veilig is, kunnen de bewoners mogelijk aan het eind van de week weer naar huis. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zaterdagavond werden zeven huizen aan de Biezenloop in allerijl ontruimd, omdat er een acuut gevaar voor instorting was. De scharnierdaken van de huizen waren door onbekende oorzaak aan het inzakken. Het balletje kwam aan het rollen toen een van de bewoners contact opnam met zijn verzekeraar. De bewoner deed dat nadat hij bij zijn dak een krakend geluid had gehoord.

Servicemonteur
Een ingeschakelde servicemonteur zag meteen dat het mis was. Hij waarschuwde alle bewoners van het rijtje huizen om hun spullen te pakken en te vertrekken. De bewoners werden opgevangen door familieleden. De huizen zijn de afgelopen dagen onderzocht door aannemers en verzekeraars om de schade en de oorzaak in kaart te brengen.

De huizen aan de Biezenloop zijn opgeleverd in 2004 en 2005.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.