Overval op woning Nikkie de Jager: politie bekijkt camerabeelden en zoekt getuigen

10 augustus 2020 om 20:23 • Aangepast 18 augustus 2020 om 07:34
nl
De politie roept mensen die wat verdachts hebben gezien rond de woningoverval bij YouTube-ster Nikkie de Jager in Uden zich te melden. Ook omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben wordt gevraagd die te delen.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

De politie zegt de woningoverval 'grondig' te onderzoeken en meldt dat De Jager, haar verloofde en diverse getuigen zijn gehoord. Hun verklaringen zijn 'zo gedetailleerd mogelijk' opgeschreven.

Ook heeft de politie al camerabeelden. Die worden momenteel bestudeerd. In en rond het huis is verder uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Vuurwapen
De daders overvielen zaterdagmiddag de woning De Jager aan de Pnemstraat in Uden en namen een onbekende buit mee. De Jager en haar verloofde zijn met mogelijk een vuurwapen bedreigd. Volgens De Jager werden ze 'onder schot gehouden' tijdens de overval.

De politie zoekt naar vier verdachten. Het gaat volgens de politie om getinte verdachten die een hoodie droegen tijdens de overval. Zij vluchtten vervolgens in een beige Renault richting de A50.

'Oké en veilig'
Bij de overval liep een van de bewoners oppervlakkige verwondingen op. Maar of dat De Jager is of haar vriend, is niet duidelijk. De make-upartieste meldde zaterdag op sociale media dat zij en Dylan 'oké en veilig' zijn.

De Nederlandse visagiste heeft op YouTube ruim 13,5 miljoen volgers. Wereldwijd is ze bekend. Haar bekendheid werd nog groter nadat ze had onthuld dat zij transgender is. Ze sprak onder meer in de talkshow van Ellen DeGeneres over haar coming-out. De vlogster begon in 2008 met het maken van filmpjes over haar werk als visagiste. Zij werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.