500.000 coronaviltjes in de kroeg om jongeren te bereiken: 'Klachten? Laat je testen!'

3 september 2020 om 15:11 • Aangepast 10 september 2020 om 12:14
nl
Een half miljoen bierviltjes met een wervende tekst om je te laten testen op corona. Binnenkort liggen ze in je favoriete kroeg in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. Daarmee willen de drie Brabantse GGD's vooral jongeren en jongvolwassenen oproepen zich bij (milde) coronaklachten te laten testen.
Profielfoto van Joris van DuinProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Joris van Duin & Ronald Sträter

Deze groepen zijn de afgelopen maanden oververtegenwoordigd in de coronacijfers. Besmettingen vinden onder meer plaats op privéfeestjes. Zo testten 40 Tilburgse studenten vorige week positief op het virus.

Omdat veel mensen met (milde) klachten zich niet laat testen op corona, zijn her en der publiekscampagnes in de maak. De Brabantse GGD's staken de koppen bij elkaar en willen jongeren bereiken in - waar kan het ook anders - de kroeg. De gemeentelijke zorgdiensten besloten een half miljoen bierviltjes te bedrukken, met vier verschillende teksten erop. Op een daarvan staat:

Hoe'st?

Twijfel je of je coronaklachten hebt?

Laat je gratis testen. Maak een afspraak via coronatest.nl of bel 0800-1202.

De drie Brabantse GGD's lieten 500.000 coronaviltjes afdrukken. (foto: Ronald Sträter)
De drie Brabantse GGD's lieten 500.000 coronaviltjes afdrukken. (foto: Ronald Sträter)

De viltjes worden vanaf morgen door Koninklijke Horeca Nederland verspreid in de vijf grootste Brabantse steden, waar horecazaken elk duizend stuks krijgen. Op de bierviltjes staat naast een pakkende tekst in het Nederlands en Engels een telefoonnummer en website. Via die manieren is het mogelijk een afspraak voor een coronatest te maken.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.