Video

Vergunning voor sloop stadskantoor Roosendaal duikt 'opeens' op, provincie diep door het stof

8 september 2020 om 18:05 • Aangepast 16 september 2020 om 10:11
nl
Ging de gemeente Roosendaal nu wel of niet in de fout met de sloop van het stadskantoor? Het bericht en de beelden van Omroep Brabant over de start van de werkzaamheden zonder vergunning deed dinsdag in elk geval veel stof doen opwaaien bij de gemeente en de provincie.
Profielfoto van Robert te VeeleProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Navraag op het provinciehuis of er toestemming was verleend voor de sloopwerkzaamheden, leverde maandag en dinsdag tot twee keer toe zowel schriftelijk als mondeling het stellige antwoord ‘nee’ op. “We starten deze maand pas met de aanvraag, dus de vergunning is nog niet rond”, aldus de woordvoerster.

Ondertussen heerste bij de gemeente ook onduidelijkheid alom om de situatie. Ruim anderhalve dag wist daar niemand of ze in het bezit waren van de juiste papieren.

Opeens toch een vergunning
Pas na de publicatie van Omroep Brabant kwam een ambtenaar van de provincie opeens toch met een vergunning op de proppen. De woordvoerster laat weten dat ‘een ambtenaar net wakker is geworden en de vergunning heeft gevonden’.

En alsof er een direct lijntje was met het stadskantoor, had ook in een keer de gemeente de documenten paraat. De provincie heeft inmiddels aan Omroep Brabant zijn excuses aangeboden voor het ‘slordige communicatieproces’.

Blijft nog altijd de vraag of de gemeente zich met de sloopwerkzaamheden aan de regels heeft gehouden. Al dagen voordat de vergunning werd verleend, waren de slopers al druk in de weer aan de buitenzijde van het gebouw.

Op een foto van 3 september, de dag dat de vergunning werd ondertekend, is duidelijk te zien dat een groot deel van het gebouw al gestript was.

Ontheffing of toch niet?
Volgens gemeente woordvoerder Pieter Thielen was voor deze werkzaamheden geen ontheffing nodig. Terwijl de gemeentesecretaris eerder dit jaar nog liet weten dat er zonder vergunning alleen aan de binnenkant mocht worden gewerkt.

De gemeente blijft ontkennen dat ze het boekje te buiten zijn gegaan. Verantwoordelijk wethouder Cees Lok ziet geen noodzaak om inhoudelijk te reageren.

Hoe dan ook. De vleermuizen van het stadskantoor hebben volgens de gemeentelijke 'experts' inmiddels hun toevlucht elders gezocht. En dus kan de gemeente verder met slopen. Al kan er nog wel bezwaar tegen de werkzaamheden worden gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.