Video

Leerlingen Pius X hebben begrip voor sluiting: 'Dit zagen we al aankomen'

13 oktober 2020 om 10:18 • Aangepast 20 oktober 2020 om 17:46
nl
Henriette van Balkom, voorzitter van de ouderraad van het Pius X College in Bladel, vindt dat de schoolleiding een dapper besluit heeft genomen. Directeur Jan Poels zegt dat hij niet onnodig lang heeft gewacht. Scholieren zeggen op hun beurt dat ze over het algemeen begrip hebben voor het sluiten van de school. Vanaf donderdag gaat het ‘Pius X’ op slot, omdat de afgelopen weken ruim zestig leerlingen en werknemers positief op corona hebben getest.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Overigens betekent het nu niet dat de leerlingen vervroegd herfstvakantie hebben. Het onderwijs gaat door, zij het digitaal.

'Geen probleem'
Eén van de jongens die op de school door onze verslaggever naar hun mening werd gevraagd, is zeker niet ontevreden met het besluit. “Ik zie geen probleem. Ik vind het fijner om thuis achter de computer te zitten in plaats van dat ik in de kou naar school moet fietsen.”

Een andere jongen maakt zich wel zorgen. Volgens hem leer je meer van les in een klas, met uitleg van een leraar in de buurt, dan wanneer je thuis onderwijs krijgt.

De meeste leerlingen zagen het besluit al aankomen. Er stonden steeds vaker lege stoelen in klassen en buiten de les om werd het ook met de dag minder druk. Bovendien: met mondkapjes alleen kom je er niet, te meer omdat het best fris blijft met ramen en deuren die open staan. Een meisje verwoordt het op haar manier: “Ik snap het wel, maar vind het ook irritant.”

'Trend breken?'
Henriette van Balkom vindt de maatregel van de school een bewijs voor het feit dat ook scholieren in het middelbaar onderwijs gevaar lopen. Ze verbaast zich erover dat hier in het algemeen niet serieuzer naar wordt gekeken. "Hopelijk kan dit besluit de trend breken", aldus de voorzitter van de ouderraad.

Één van de leerkrachten is dezelfde mening toegedaan. "Jammer, we waren net zo lekker bezig, maar als we het enigszins willen terugdringen dan moeten we dit soort maatregelen wel toepassen. Of de kinderen nu achterstanden oplopen? Nee, ze werken thuis keihard, dat is in ieder geval wel de bedoeling."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.