Brand in parkeerkelder in Oosterhout: ouderen kunnen pas dinsdag of woensdag naar huis

18 oktober om 11:51 • Aangepast 19 oktober om 11:06
Brandweer en politie werden opgeroepen vanwege de brand in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Brandweer en politie werden opgeroepen vanwege de brand in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Er moet nog flink wat werk worden verzet voordat de bewoners van het appartementencomplex in Oosterhout weer terug naar huis kunnen, na de brand van zaterdagochtend. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente. Het zal nog een aantal dagen duren voordat de bewoners weer naar hun appartementen kunnen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Zondag gaat Enexis aan de slag om alle elektra te maken. Daarna moet de boel ook nog worden schoongemaakt en gelucht, vertelt de woordvoerster. Er is volgens haar sprake van veel roet en beneden stond het door het blussen van de brandweer helemaal onder water. Het zal nog even duren voordat de mensen écht terug kunnen. “Het is een grote smeerboel daar, dat moet echt eerst weer in orde zijn voor het weer leefbaar is.”

Paar dagen logeren
De bewoners zullen dus nog een paar dagen elders moeten verblijven. “We hopen natuurlijk dat het eerder klaar is, we hebben het liefst dat ze morgen alweer naar huis kunnen.” Zaterdag hebben ze de kans gehad om onder begeleiding van de brandweer nog wat persoonlijke spullen op te halen in hun appartementen. Ook hebben ze een lunch en avondeten gehad in een zaal van de school waar ze zijn opgevangen.

Afgelopen nacht konden alle bewoners terecht bij vrienden, familie of kennissen. Mocht de opvang de komende dagen een probleem blijken, kunnen de bewoners zich melden bij de gemeente.

Brand in parkeergarage
De brand bij het appartementencomplex woedde zaterdagochtend in de parkeergarage onder het complex. Een van de auto's die daar geparkeerd stond zou vlam hebben gevat. De appartementen erboven bleven gespaard van het vuur, maar liepen wel grote rook- en roetschade op.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...