Lucille Werner en wethouder Gemert-Bakel op CDA-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

27 oktober 2020 om 11:53 • Aangepast 5 november 2020 om 12:09
nl
Inge van Dijk, voorzitter van het CDA in Brabant en wethouder in de gemeente Gemert-Bakel, staat op plek drie van de kandidatenlijst voor het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alleen lijsttrekker Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt staan hoger.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Tv-persoonlijkheid Lucille Werner uit Eindhoven is op plaats tien gezet. Vijftien jaar geleden wist ze al dat ze ooit in Den Haag terecht zou komen, zo laat ze op Instagram weten. Ze lijkt in gedachten zelfs al afscheid te hebben genomen van de tv-wereld. "Ik kies voor het CDA. Daar in het midden moeten we er uitkomen met elkaar. In deze tijd is dat essentieel", klinkt het vastberaden. "Van Lingo naar CDA; het kan raar lopen", reageert één van haar volgers.

Wachten op privacy instellingen...

De rest van de voorlopige lijst wordt later deze dinsdag bekend gemaakt. Het huidig Kamerlid René Peters uit Oss moet zich, naar verluidt, tevreden stellen met een dertiende plaats. Vier jaar geleden kwam hij nog 'met stip binnen op drie.'

Weer aderlating Gemert-Bakel?
Inge van Dijk maakte eerder dit jaar niet bij iedereen vrienden in politiek Brabant. Haar partij zei immers ja tegen een coalitie in Gedeputeerde Staten met VVD, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant. Mocht ze in de Tweede Kamer komen, dan betekent dat weer een aderlating voor het gemeentebestuur in Gemert-Bakel. Vorige week werd al bekend dat Anke van Extel-Van Katwijk er haar wethoudersfunctie neerlegt om burgemeester te worden in de gemeente Asten.

Met de keuze voor Van Dijk lijkt het CDA nadrukkelijk op de Brabantse stem te mikken. De provincie was decennialang belangrijk voor de christendemocraten, totdat steeds meer Brabanders op de VVD gingen stemmen.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn volgend jaar maart. Madeleine van Toorenburg verlaat daarna het parlement. De CDA-coryfee uit Rosmalen vindt het na veertien jaar welletjes.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.