Wolf slaat opnieuw toe: 5 schapen doodgebeten in Heeswijk-Dinther

2 december 2020 om 12:58 • Aangepast 3 december 2020 om 12:31
nl
De wolf lijkt opnieuw te hebben toegeslagen. In een weiland in Heeswijk-Dinther zijn woensdag vijf doodgebeten schapen gevonden. Ook zijn zeven schapen gewond geraakt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Enkele dieren zijn zo zwaargewond dat ik ze zal moeten laten inslapen", vertelt veearts en schapenexpert Rianne van Helden, die door de schapenboer is ingeschakeld.

Bijtwonden
Ze gaat er vanuit dat een wolf heeft toegeslagen. "De bijtwonden zijn heel typisch. Een wolf grijpt de dieren namelijk altijd recht onder de kin, wat hier nu ook het geval is." DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om een wolf gaat.

Van Helden, die bij de Herkauwerspraktijk in Oss werkt, is stellig: "Dit kan toch zo niet?" Volgens haar zijn schapenhouders in Noordoost-Brabant nu bezig om een 'wolfalert' te creëren. Hiermee willen ze elkaar sneller kunnen waarschuwen als de wolf ergens in de buurt gezien wordt.

In het weiland aan de Kameren stonden in totaal twaalf schapen en een alpaca. De alpaca wist wel ongehavend te blijven.

De boer deed een lugubere vondst. (foto: Rianne van Helden)
De boer deed een lugubere vondst. (foto: Rianne van Helden)

Horrorweekend
De wolf maakte de afgelopen dagen meer slachtoffers. Afgelopen weekend beleefde een boer in Rosmalen 'een horrorweekend'. Zaterdagochtend bleken vijf schapen dood en dertien gewond. De nacht erop werden nog eens twee schapen doodgebeten. Daarvoor ging het mis in Berghem en Macharen.

Wat weet jij over de wolf? Test je kennis in de quiz!

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.