PSV-shirt gestolen bij herdenkingsplek voor Harry van Raaij: 'Trieste en respectloze daad'

3 december 2020 om 20:34 • Aangepast 4 december 2020 om 20:14
nl
Een PSV-shirt dat als eerbetoon aan de overleden oud-voorzitter Harry van Raaij bij het Philips Stadion hing, is gestolen. Dat maakte de Eindhovense club bekend op Facebook. PSV wil dat de dief zich meldt.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Bij het stadion is bij de poort van de oosttribune een herdenkingsplek ingericht. Er liggen bloemen en er hangen vlaggen en sjaals van de club. Ook hing er een PSV-shirt. Dat is nu gestolen.

Afgelopen maandag rond negen uur 's avonds werd het shirt weggehaald. PSV zegt beelden te hebben van de 'trieste en respectloze daad', zoals de club het noemt. De dader heeft tot woensdag 9 december de tijd om zich te melden bij PSV. Als dat niet gebeurt, worden camerabeelden verspreid.

Supporters zijn woedend
Supporters van de Eindhovense club reageren woedend op de diefstal. "Misselijkmakend", zegt een fan. "Triest, wat een loser", zegt een ander. "Dit kan geen PSV-fan zijn."

Harry van Raaij overleed eind vorige maand, op 84-jarige leeftijd. Hij was jarenlang voorzitter van PSV en een waar clubicoon. Er werd op indrukwekkende wijze afscheid van hem genomen, met een enorme erehaag van fans die zich bij het stadion verzameld hadden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.