Twee supporters van FC Den Bosch gezocht voor racistisch gejoel bij wedstrijd tegen Excelsior

10 december 2020 om 11:32 • Aangepast 11 december 2020 om 10:59
nl
In elk geval twee supporters van FC Den Bosch worden ervan verdacht tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior vorig jaar discriminerende opmerkingen te hebben gemaakt naar een speler van Excelsior. Dit blijkt volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie uit bestudering van de beelden van de racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd. De toeschouwers, twee mannen, staan duidelijk op beeld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Politie en justitie zijn meer dan een jaar na de racistische spreekkoren dan ook op zoek naar de twee. "We hebben het onderzoek niet losgelaten", legt de woordvoerder donderdag uit. "Mensen moeten niet denken dat ze hiermee zomaar kunnen wegkomen."

Uit bestudering van de beelden, onder meer met de hulp van liplezers, zijn volgens hem in elk geval deze twee mannen naar voren gekomen. De beelden van de twee worden maandag in opsporingsprogramma Bureau Brabant uitgezonden in de hoop dat zij zich melden of dat iemand ze herkent.

Nationale racismediscussie
Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira kreeg tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior op 17 november vorig jaar de volle laag van een aantal Bossche aanhangers. Het duel werd enige tijd gestaakt en de spreekkoren zorgden voor een nationale discussie.

Eerder legde de Bossche club een aantal supporters al stadionverboden op. Ook waren de spreekkoren voor de KNVB en de overheid de aanleiding om te komen met een ‘aanvalsplan’ tegen racisme.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.