'Tweede helft PSV was aanzien weer niet waard', wisselbeleid Schmidt blijft Willy en René verbazen

14 december 2020 om 09:36 • Aangepast 22 december 2020 om 11:27
nl
"Laat iedereen eens negentig minuten staan en kijk hoe dat uitpakt." Het is de tip die clubicoon Willy van de Kerkhof PSV-trainer Roger Schmidt maandagochtend geeft. "Tien minuten in de tweede helft Götze wisselen en vervolgens de rest. Dat kan natuurlijk niet", zegt Willy nadat PSV zondag ternauwernood won van FC Utrecht (2-1).
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het wisselbeleid van de PSV-trainer is al langer onderwerp van discussie. En dat is deze maandag niet anders. Ook broer van Willy, René van de Kerkhof begrijpt er weinig van. Hij noemt de inmiddels bijna traditionele terugval in de tweede helft van de Eindhovenaren een 'heikel punt'.

"We mogen ons nog gelukkig prijzen dat Utrecht ook niet zo denderend in vorm was. Waardoor we de drie punten nog over de streep trekken", zegt hij. "Maar de tweede helft was het aanzien weer niet waard."

Zorgen voor Adrie Koster
De nederlaag thuis van Willem II tegen Sparta (1-3) brengt de Tilburgers in degradatiezorgen. René noemt het 'te makkelijk' om trainer Adrie Koster nu de laan uit te sturen. Zijn broer is het met hem eens. "Aan de trainer ligt het meestal niet", zegt hij.

Toch zal het met het programma dat Willem II voor kerst nog wacht, met eerst AZ uit en vervolgens nog Ajax thuis, volgens beiden niet eenvoudig worden voor de Tilburgers om het tij te keren.

Uitkijken naar RKC - PSV
RKC Waalwijk verloor dit weekend weliswaar uit in Groningen (2-0), maar met twaalf punten uit twaalf wedstrijden en daarmee een twaalfde plek in de eredivisie doen ze het volgens de broers niet slecht. Ze kijken dan ook al uit naar zaterdag wanneer RKC - PSV op het programma staat.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.