Racistisch gejoel bij FC Den Bosch - Excelsior: politie toont herkenbare beelden van verdachten

14 december 2020 om 18:23 • Aangepast 19 december 2020 om 11:17
nl
De politie heeft beelden vrijgegeven van twee FC Den Bosch-supporters die tijdens de wedstrijd tegen Excelsior vorig jaar november discriminerende opmerkingen maakten tegen voetballer Mendes Moreira. Justitie is op zoek naar de twee en hoopt dat er mensen zijn die de fans herkennen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het incident speelde zich af tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior op 17 november 2019. Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira kreeg tijdens de wedstrijd de volle laag van een aantal Bossche aanhangers. Het duel werd enige tijd gestaakt en de spreekkoren zorgden voor een nationale discussie.

Politie en justitie zijn meer dan een jaar na de racistische spreekkoren op zoek naar de twee. "We hebben het onderzoek niet losgelaten", zei een woordvoerder eerder. "Mensen moeten niet denken dat ze hiermee zomaar kunnen wegkomen."

Stadionverboden
Eerder legde de Bossche club een aantal supporters al stadionverboden op. Ook waren de spreekkoren voor de KNVB en de overheid de aanleiding om te komen met een ‘aanvalsplan’ tegen racisme.

Scheidsrechter Laurens Gerrets staakte het duel. (Foto: Orangepictures)
Scheidsrechter Laurens Gerrets staakte het duel. (Foto: Orangepictures)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.