Video

Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk op beruchte kruising in Veen

26 december 2020 om 08:23 • Aangepast 28 december 2020 om 10:34
nl
Brandweerlui zijn vrijdagnacht op de beruchte kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen bekogeld met zwaar vuurwerk. In het dorp is het 'stoken' van autowrakken rond de jaarwisseling al jarenlang een traditie die vaak voor onrustige nachten zorgt. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een autowrak in de fik gestoken. Toen de brandweer aankwam, werden ze begroet met vuurwerk dat onder hun wagen werd gegooid.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De brandweer stopte vervolgens met blussen en keerde om. De auto op de kruising brandde volgens omstanders om halfdrie nog. Terwijl het 'stoken' om halftwaalf al was begonnen.

Het was opnieuw een drukte van belang op de beruchte kruising. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. Donderdagavond en -nacht was het ook al onrustig in Veen. Er werden op dezelfde kruising vier auto's in brand gestoken.

Politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant noemt in een reactie op Twitter het gedrag van de stokers 'onvoorstelbaar asociaal en onacceptabel' en 'maatschappelijk ontwrichtend'. "Laten we allen hopen dat hulpverleners van brandweer en politie komende dagen ongeschonden huiswaarts keren."

Voorzitter Maarten Brink van de politiebond schrijft: "Het is weer zover. Al jaren misdraagt een groep mensen zich in Veen. Dit ten koste van veel politiecapaciteit en inzet van brandweermensen uit eigen gemeente."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.