Vuurwerkknutselaar op vrije voeten, maar burgemeester wil hem snel zijn huis uit

6 januari 2021 om 11:58 • Aangepast 7 januari 2021 om 13:14
nl
De Vughtenaar die vorige maand werd betrapt op het bezit van honderden kilo's zwaar illegaal vuurwerk, is weer op vrije voeten. Burgemeester Roderick van de Mortel had zijn huis willen sluiten, maar daar ging de rechter voor liggen. Die vond de gevolgen te zwaar voor zijn vrouw en kind. Maar de gemeente houdt vol: "De burgemeester zit er bovenop, maar het is wachten op een nieuw besluit van de rechter."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Op 19 december werden in het huis van de 46-jarige man en in een schuur van zijn moeder honderden kilo's zwaar vuurwerk werd gevonden. De burgemeester wilde zo snel mogelijk overgaan tot actie. De man veroorzaakte in 2010 een ontploffing terwijl hij zelf vuurwerk aan het maken was.

Persbericht lag al klaar
"De burgemeester wilde de woning van de man voor drie maanden sluiten. We hadden het persbericht al klaarliggen toen we hoorden van het besluit van de rechter", zegt woordvoerder Harald Beerens. Het gezin van de verdachte mag dus voorlopig in de woning blijven. "Dan zijn de handen van de burgemeester dus gebonden. Maar de burgemeester blijft erbij dat dit echt niet kan. Hij zit erbovenop."

Volgens de woordvoerder probeert de gemeente het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. "Alle stukken zijn aangeleverd. We doen er alles aan om de vaart erin te houden en dat is ook waar de burgemeester op hamert. Maar we moeten nu even pas op de plaats maken. Het balletje ligt bij de rechter."

Of en hoe lang de gemeente het huis aan de Hageland zal sluiten is nog niet bekend. "De beoordeling van de gemeente is afhankelijk van de uitspraak van de rechter en zal ook afhangen de eindrapportage van de politie."

ZIE OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.