Video

Politie massaal op de been in het centrum van Eindhoven uit vrees voor nieuwe rellen

25 januari 2021 om 17:10 • Aangepast 2 februari 2021 om 14:31
nl
De politie is massaal aanwezig in het centrum in Eindhoven. De Bijenkorf op het 18 Septemberplein is afgegrendeld. Het plein is opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied, zegt de politie. Er is ME aanwezig en ook het waterkanon staat paraat.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In de binnenstad zijn tientallen agenten op de been. De politie probeert rellen zoals zondagavond te voorkomen door massaal aanwezig te zijn in de Eindhovense binnenstad. Er staat marechaussee klaar en er staan grote lichtmasten op het 18 Septemberplein om het hele plein te kunnen verlichten.

Het plein is opnieuw een veiligheidsrisicogebied. De politie controleert preventief mensen die over het plein lopen.

Aanhouding
Een man die bij het Eindhovense station een tegel uit de grond wilde halen om mee te gooien, is direct aangehouden. De man was alleen bezig met zijn actie. Agenten waren direct in de buurt om hem te stoppen en op te pakken.

Wachten op privacy instellingen...

Relschoppers zouden zich verzamelen bij de Effenaar in het centrum van de stad om van daaruit verder de binnenstad in te trekken. Ook bij de Effenaar is inmiddels politie aanwezig.

De sfeer in de stad is gespannen. Er lopen groepjes jongeren door de stad, veelal in zwarte kleding en met capuchons op.

Wachten op privacy instellingen...

De politie waarschuwt mensen om maandagavond thuis te blijven, ondanks oproepen op sociale media om opnieuw te gaan rellen.

Zondagavond vonden er op verschillende plekken vernielingen plaats in het centrum ook werd er brand gesticht. Er werden 62 mensen aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

De politie controleert preventief op het 18 Septemberplein (foto: Omroep Brabant)
De politie controleert preventief op het 18 Septemberplein (foto: Omroep Brabant)
Wachten op privacy instellingen...
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.