52 aanhoudingen na coronarellen in Den Bosch

26 januari om 10:51 • Aangepast 27 januari om 09:24
Omroep Brabant
Relschoppers trokken plunderend door de straken (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Omroep Brabant
Bij deze pizzazaak wordt gewoon voorraad gebracht (foto: Jos Verkuijlen).
Omroep Brabant
De Primera in Den Bosch dichtgetimmerd na de rellen van maandagavond (Foto: Jos Verkuijlen).
Omroep Brabant
Deze auto moest eraan geloven (foto: SQ Vision)
1/4 Relschoppers trokken plunderend door de straken (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De politie heeft tot nu toe 52 relschoppers opgepakt na de ongeregeldheden in Den Bosch. Grote groepen trokken maandagavond rellend en plunderend door de binnenstad. Zij lieten een spoor van vernielingen achter. "Het geweld was ongekend", zegt de politie.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De meeste aanhoudingen zijn voor openlijke geweldpleging en het niet opvolgen van bevelen. Ook zijn onruststokers aangehouden voor vernieling en het overtreden van de avondklok. Vijftig van hen zitten op dit moment nog vast.

Het gros van de relschoppers zijn tieners en twintigers. Het overgrote deel van hen komt uit 's-Hertogenbosch zelf en omliggende dorpen. Slechts een enkeling komt volgens de politie uit overige delen van Brabant of daarbuiten. "We hebben de overtuiging dat er snel meer aanhoudingen volgen", zegt de politie. "We hebben veel beeldmateriaal beschikbaar."

Wachten op privacy instellingen...

Slagveld
De relschoppers gooiden ruiten in en vernielden auto's. Ook werd met stenen en vuurwerk gegooid. De binnenstad van Den Bosch zag er dinsdagochtend vroeg uit als een verlaten slagveld. Overal liggen ruiten aan diggelen en winkels overhoop.

Onder meer de Jumbo City, de Primera een schoenenwinkel, modezaak en brillenzaak in de Visstraat werden het slachtoffer van vernielingen. Alle toegangswegen naar de stad werden maandagavond afgesloten. Zelfs ambulances van het Jeroen Bosch Ziekenhuis moesten uitwijken vanwege een dreigende situatie.

Burgemeester Jack Mikkers kondigde na de rellen direct een onderzoek aan, omdat het te lang duurde voor de ME in de stad aanwezig was. Dat kwam doordat de ME ook in andere steden actief was.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...