Video

Guido Weijers in de zon op ‘t terras: 'Als het veilig kan, sta het dan toe'

2 maart 2021 om 17:29 • Aangepast 3 maart 2021 om 13:27
nl
Een van de gasten dinsdagmiddag op het terras van café Boerke Verschuren in Breda was Guido Weijers. De komiek kwam een drankje doen, zodra het terras open was. "Een prachtig statement, juist om te laten zien dat het veilig kan", zegt hij.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het was toeval, stelt Weijers, dat hij op het terras terechtkwam. "Ik liep langs het terras en zag dat iedereen op anderhalve meter zat, dat iedereen zijn telefoonnummer moest geven en dat mensen moesten zeggen of ze gezondheidsklachten hadden. En het was in de buitenlucht. En dat is gewoon veilig", zegt Weijers in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant. "Dan kunnen we gewoon lekker in de zon van een drankje genieten."

"Het terras is de veiligste oplossing."

Dat was van korte duur, want na een halfuurtje greep de gemeente in. Het terras moest worden opgebroken. Het is namelijk verboden voor horeca om open te zijn. "Ja, toen kwam handhaving en moesten de tafels weg en moest iedereen gaan staan. Maar toen werd het veel minder overzichtelijk. Dus het terras was de veiligste oplossing", betoogt Weijers.

Zelf heeft hij net meegedaan aan een proef door een voorstelling te spelen met publiek. Die verliep succesvol. Weijers lijkt daarmee een boegbeeld te worden van verzet tegen de coronamaatregelen. Maar dat ziet hij zelf anders. "Ik wil me niet verzetten, maar ik wil aangeven: als het veilig is, sta het dan toe. Het kabinet zegt nu vaak dat iets niet mag. Maar de oproep is: zegt dat iets niet mag ténzij het veilig kan. Ik zoek gewoon naar oplossingen."

Kijk hier naar beelden van de terrassenactie:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.