Video

Geen boete voor terrasactie Johan de Vos, gemeente vindt het demonstratie

2 maart 2021 om 14:10 • Aangepast 3 maart 2021 om 13:27
nl
Uitbater Johan de Vos van café Boerke Verschuren in Breda hoeft niet te betalen. Hij krijgt geen boete omdat hij dinsdagmiddag zijn terras opengooide en drankjes serveerde. De gemeente Breda liet dinsdagmiddag weten dat ze de terrasactie als een demonstratie ziet.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De actie wordt aangemerkt als demonstratie of manifestatie, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Er is overleg met ze geweest. Ze hebben het aangekondigd als protestactie”, zegt de woordvoerder.

Eerst waarschuwen, dan boete
Het beleid van de gemeente in deze gevallen is mensen eerst aan te spreken en te waarschuwen en daarna pas te beboeten. “Maar hij heeft er gehoor aan gegeven. Het is niet nodig meer om te beboeten omdat hij zijn terras heeft afgebroken en onklaar heeft gemaakt.”

Een half uurtje nadat De Vos zijn terras had geopend, meldden boa’s zich bij het terras. Na een kort gesprek moest het terras weer worden afgebroken. Het zat toen al helemaal vol met mensen die in het zonnetje genoten van een biertje of een kopje koffie.

Ook andere horeca-ondernemers die hun terrassen weer afbraken toen boa's daarom vroegen, krijgen dus geen boete van de gemeente.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.