Avondklokrellen: jongen (17) meldt zich na herkenbare beelden

4 maart om 09:56 • Aangepast 5 maart om 09:43
Bij de politie heeft zich een jongen van 17 gemeld die woensdagavond herkenbaar in beeld is gebracht, omdat hij betrokken was bij de rellen van 24 januari in Eindhoven. Via Bureau Brabant en op politie.nl is beeldmateriaal getoond waarop duidelijk te zien is wie zich die zondag in de binnenstad misdroegen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In totaal 38 relschoppers werden in beeld gebracht. Bureau Brabant, het tv-programma van justitie, politie en Omroep Brabant, liet 24 van hen herkenbaar in beeld zien. Op de website politie.nl staan nog 14 andere vandalen die met stenen en hekken gooiden, plunderden en vernielingen pleegden. Ook zij zijn goed te herkennen.

'Verdachte uit regio Eindhoven'
De speciale uitzending van Bureau Brabant stond helemaal in het teken van de rellen in Eindhoven op 24 januari. Ook werden nieuwe beelden van de ongeregeldheden getoond. De jongen die zich heeft gemeld, komt uit de 'regio Eindhoven', zo laat de politie nog weten. Meer kan ze hierover niet zeggen vanwege het lopende onderzoek.

Wel meldt ze desgevraagd dat de extra aandacht een 'flink' aantal tips opleverde, waarvan een deel anoniem. "In een aantal werden ook namen genoemd. We zijn blij met alle tips en uiteraard worden ze allemaal uitgelopen", aldus een woordvoerder. Hij sluit niet uit dat Bureau Brabant nog vaker stil zal staan bij de ongeregeldheden in Eindhoven. Inmiddels zijn al diverse relschoppers veroordeeld.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...