Video

Veel overlast door rook Den Bosch: teststraat, cellencomplex en ROC's dicht

9 maart 2021 om 12:39 • Aangepast 10 maart 2021 om 12:34
nl
Alle acht locaties van het Koning Willem I College en het cellencomplex van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch zijn dinsdag ontruimd. Ook is de coronateststraat van de GGD in de Brabanthallen gesloten. Dit vanwege de rook die opstijgt bij recyclingbedrijf Auto Verschrotings Industrie (A.V.I.), waar dinsdagochtend een zeer grote brand uitbrak.

Alle drieduizend studenten zijn naar huis gestuurd en de verdachten in het cellencomplex zijn uit voorzorg overgebracht naar Eindhoven. De agenten die dinsdag op het politiebureau aan het werk zijn, hoeven het gebouw niet te verlaten. Hoeveel verdachten er zijn overgeplaatst, kon een politiewoordvoerder niet zeggen.

In eerste instantie werd de locatie van het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg ontruimd, omdat het vanwege de rook onverantwoord was het ventilatiesysteem aan te laten staan. Inmiddels zijn alle locaties door de school zelf ontruimd. Om les te kunnen geven moest er in het gebouw voldoende geventileerd worden. Door de rook en stank was dat onmogelijk.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.

Teststraat Brabanthallen gesloten
De coronatestlocatie van de GGD in de Brabanthallen in Den Bosch is dinsdagmiddag gesloten vanwege rookoverlast door de brand . De deuren van de testplek staan open om auto's binnen te laten en daardoor is rook in de hal gekomen. "Omdat onze medewerkers last kregen door de rook ontwikkeling is besloten de locatie deze middag te sluiten", aldus GGD Hart voor Brabant. In een ander deel van de Brabanthallen worden mensen ook gevaccineerd tegen het coronavirus. Omdat daar volgens de GGD geen sprake is van rookoverlast, gaat het inenten wel door.

Door de stankoverlast zijn ook de trainingen bij hockeyclub Den Bosch afgelast.

Wachten op privacy instellingen...

Niet ontruimd
De locatie van Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard werd niet ontruimd. De ramen en deuren werden gesloten gehouden. Er waren volgens een woordvoerder maar weinig leerlingen op school voor de praktijklessen. De praktijklessen voor de middag waren al geschrapt.

Wachten op privacy instellingen...

Rook en stankoverlast
Ook uit de omgeving van Den Bosch komen meldingen van overlast. Zo hangt er in Schijndel en Wijbosch een brandlucht en is er sprake van een grijze lucht. De gemeente roept op ramen en deuren te sluiten. Ook in Beek en Donk, Deurne en Helmond is de brand te ruiken.

Wachten op privacy instellingen...

Brandend rubber
Bij A.V.I. aan de Rietveldenkade in Den Bosch vloog dinsdagochtend een berg ijzer-, metaal- en rubberafval met een oppervlakte van zo'n honderd bij honderd meter in brand. Zeven uur later woedt de brand nog altijd. Het brandend rubber zorgt voor stankoverlast en veel rook in de omgeving. Bij de brand zijn in totaal honderd mensen van brandweer, politie en Rijkswaterstaat aanwezig. Bij het bluswerk worden ook boten en helikopters ingezet.

Op de website van de gemeente Den Bosch vind je meer informatie over de brand.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.