Michelinsterren gelekt; Etten-Leurs restaurant heeft een ster - Omroep Brabant

Michelinsterren gelekt; Etten-Leurs restaurant heeft een ster

27 maart 2021 om 12:28 • Aangepast 29 maart 2021 om 10:11
nl
Brabant krijgt er een sterrenrestaurant bij. Het gaat om restaurant Tilia in Etten-Leur. Maandag worden de Michelinsteren officieel bekend gemaakt maar zaterdag lekten via de website van Michelin de namen van nieuwe restaurants al uit. Chefkok Carlo Chantrel van Tilia is geen nieuwkomer, hij heeft al 27 sterren op zijn naam staan. Tot enkele maanden geleden heette het restaurant De Zwaan, dat ook al beloond werd met een Michelinster.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Volgens het horecaplatform dat de nieuwe namen ook meldt, zijn de nieuwe namen van restaurants met een Michelinster per ongeluk door hen gemeld. Alleen de nieuwkomers zijn hierdoor bekend. Het is nog onduidelijk welke restaurants een ster verliezen of er een bij krijgen. In totaal zijn er tien nieuwkomers met een ster achter hun naam.

Maandag uitreiking
Volgens Misset Horeca telt Nederland twee nieuwe restaurants met twee sterren. Maandag wordt de volledige lijst met Michelinsterren bekend gemaakt. Eerder werden door Michelin al de Bib Gourmands uitgereikt. Dit is het kleine zusje van de Michelinster. De 'Bib' gaat naar uitstekende restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een driegangenmenu mag dan niet meer kosten dan 39 euro. Ook zaten daar twee Brabantse nieuwkomers tussen.

LEES OOK: Twee Brabantse restaurants bekroond met bijzondere onderscheiding Bib Gourmand

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.