Video

Avondklokrellen in Eindhoven: opnieuw drie arrestaties

31 maart 2021 om 13:30 • Aangepast 1 april 2021 om 13:37
nl
De politie heeft deze week drie nieuwe verdachten opgepakt voor de rellen in Eindhoven. Het gaat om twee mannen van 19 en 20 uit Eindhoven en een 18-jarige Tilburger. De drie worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging en diefstal. Ze zitten vast en worden verhoord.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het onderzoek naar de rellen gaat nog steeds door. Bij de avondklokrellen op 24 januari in Eindhoven werd voor zeker 670.000 euro aan schade aangericht. De Jumbo-supermarkt in de Stationshal werd geplunderd. Ook waren er vernielingen aan de glazen 'iglo', de Blob op het 18 Septemberplein, aan straatmeubilair, camera's en politiewagens. Bovendien werd een wagen van ProRail in brand gestoken.

Meerdere relschoppers zijn al veroordeeld. Behalve celstraffen moeten zij in veel gevallen ook een schadevergoeding betalen. Dat geldt bijvoorbeeld voor een 48-jarige man uit Nunspeet. Hij gooide een fiets onder het wiel van een waterkanon van de politie, waardoor een band van het voertuig lek raakte en het niet meer kon worden ingezet. De schade van ruim 2500 euro aan het waterkanon moet hij vergoeden, zo bepaalde de rechter.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!