Video

Buurt over verwarde man in Geertruidenberg: 'Hij had ruzie met zijn ex'

1 april 2021 om 18:41 • Aangepast 12 april 2021 om 13:14
nl
De verwarde man die zichzelf donderdagmiddag met een vuurwapen opsloot in Geertruidenberg, deed dit na ruzie met zijn ex-vriendin. Dat zeggen buurtbewoners tegen Omroep Brabant. Zwaarbewapende agenten omsingelden het huis van de man aan de Pieter van IJpelaarstraat bijna vier uur lang.

De politie kreeg een melding van een verwarde man die op straat liep en mogelijk suïcidaal was. Agenten gingen eropaf, waarop de man zichzelf opsloot in zijn huis.

Volgens buurtbewoners zou de ex-vriendin donderdag in het huis zijn geweest. Ze is vervolgens onder begeleiding weggehaald. De gewapende man zou het huis vervolgens niet verlaten hebben.

Sigaretje
De man zou mogelijk ook een zelfmoordmiddel bij zich hebben. Hij is uit het huis gepraat volgens ooggetuigen. Zwaarbewapende agenten stonden op het punt de woning binnen te vallen. De man kwam zelf naar buiten met een sigaretje in zijn mond. Rond vijf uur meldde de politie dat de man was gearresteerd. Daarbij werd geen geweld gebruikt.

"Daar schrik ik van. Ik geloof het bijna niet."

De buurjongen vertelt dat het om een man van in de 50 gaat. Volgens hem oogde hij altijd als een normale buurman. "Hij en zijn ex zijn zelfs op mijn verjaardag geweest." Maar nu hoort hij de verhalen en dat de man al eerder is doorgedraaid. "Daar schrik ik van. Ik geloof het bijna niet." De man zou eerder in aanraking zijn geweest met de politie.

Boven de stad cirkelde donderdagmiddag een politiehelikopter. Ook waren eenheden van de Dienst Speciale Interventies aanwezig. Scholen in de buurt hielden hun deuren uit voorzorg tijdelijk gesloten. Ook werden bussen van Arriva uit voorzorg omgeleid.

De opgepakte man wordt niet verdacht van strafbare feiten. Hij is overgedragen aan zorgverleners.

Het huis van de man (foto: Noël van Hooft).
Het huis van de man (foto: Noël van Hooft).
(foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.