Moeder verongelukte Jayden (12) legt knuffels bij kindergrafjes in Tilburg

20 mei 2021 om 21:21 • Aangepast 21 mei 2021 om 10:09
nl
De familie van de 12-jarige Jayden uit Tilburg heeft duizenden berichtjes, bloemen en knuffels ontvangen sinds het overlijden van de jongen. Zijn moeder, Wendy Vugts, heeft alle knuffels donderdag verdeeld over begraafplaatsen in de stad. “Ik heb ze bij de kindergrafjes gezet.”
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde twee weken geleden op het kruispunt van de Broekhovenseweg met de Ringbaan-Zuid. Sindsdien leeft Jaydens familie in een roes. “Mensen die we niet kennen komen aan de deur met cadeautjes. Als we op de gedenkplek bij het kruispunt komen, zwaaien mensen naar ons of komen ze een praatje maken", zegt Wendy. "Het houdt maar niet op."

"We hebben zo'n veertig knuffels gekregen."

"We hadden in totaal zo'n veertig knuffels, drie vuilniszakken vol", vertelt Jaël, de vriend van Wendy. "Ik vond het zonde om alle knuffels weg te gooien. Daarom wilde ik ze afgeven bij het ziekenhuis, maar daar nemen ze geen knuffels aan", vult Wendy aan. "En bij het Ronald McDonaldhuis en Sterk Huis ook niet."

"Ze waren heel dankbaar en vonden het een mooi gebaar."

De moeder van Jayden reed daarom donderdag een ronde langs een aantal Tilburgse begraafplaatsen. "Ik heb ze uit eer voor Jayden bij kindergrafjes gezet. Dat vond ik een heel mooi idee." Ook de ouders van de overleden kinderen zijn positief. "Ik heb al een paar reacties gehad van de ouders van die kindjes. Ze waren heel dankbaar en vonden het een mooi gebaar."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.