Video

Vastgeplakt explosief Breda mogelijk gelinkt aan martelkamer

23 mei 2021 om 10:03 • Aangepast 31 mei 2021 om 16:38
nl
Het explosief dat zondagnacht gevonden is bij een bedrijf in Breda is mogelijk gelinkt aan het conflict rond Piet Costa die verdacht wordt van drugshandel en de bouw van de zogeheten martelcontainer in de Wouwse Plantage. Dat meldden ingewijden. Een ex-lid van de bende van Piet Costa zou het op zijn voormalige baas hebben gemunt.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De Bredanaar die eigenaar is van het bedrijf waar het explosief gevonden is, zou de leiding hebben overgenomen van 'Piet Costa'. 'Costa' wordt onder zijn echte naam Roger P. onder meer verdacht van de smokkel van 4800 kilo cocaïne en de aanleg van de martelcontainer. De Bredanaar is nu doelwit van een ex-lid van de Piet Costa-groep door de machtswisseling.

Handgranaat
Zaterdagnacht is voor een bedrijf aan de Baliëndijk in Breda een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verwijderd en onklaar gemaakt. De politie heeft de directe omgeving afgezet en is een onderzoek begonnen.

Vorig jaar werd volgens de politie in de directe omgeving ook al een handgranaat gevonden. Aan de Baliëndijk is een bedrijf van een Bredanaar en zijn familie gevestigd. De afgelopen tijd waren er meerdere incidenten waarbij hij en zijn familieleden het doelwit lijken te zijn. Begin maart maakte de politie bekend vier aanhoudingen te hebben verricht.

Beschoten
Het eerste incident was op 18 oktober vorig jaar in Breda. De man werd 's avonds voor zijn huis aan de Bruno Renardstraat beschoten. Toen hij naar de voordeur liep, zag hij een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Het slachtoffer werd niet geraakt en rende weg. De politie trof in de gevel van de woning meerdere kogelgaten aan en op straat enkele hulzen.

Twee dagen later werden aan de Baliëndijk in Breda een handgranaat en enkele patronen aangetroffen. Daar zit een bedrijf van de man en zijn familie. En in januari zijn een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt in Breda, waar ook een bedrijf van hem zit. Het vierde incident in een reeks was op 25 februari in Oudenbosch, toen drie mannen langs gingen bij de woning van de broer en schoonzus van de man en geld eisten.

Verband vorige incidenten
Of de huidige vondst van de handgranaat iets te maken heeft met de vorige incidenten wordt onderzocht, meldt een politiewoordvoerder.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.