NAC-fan overleden nadat hij onwel werd tijdens rellen bij stadion - Omroep Brabant

NAC-fan overleden nadat hij onwel werd tijdens rellen bij stadion

25 mei 2021 om 11:06 • Aangepast 26 mei 2021 om 10:57
nl
De NAC-supporter die tijdens de rellen na de wedstrijd tegen NEC onwel werd, is overleden. De man, NAC-supporter Ronald uit Oosterhout, werd onwel en werd bij het stadion gereanimeerd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Deze hulp heeft uiteindelijk niet mogen baten. "Veel sterkte aan vrienden, familie en de mensen die geprobeerd hebben zijn leven te redden. Rust zacht, Ronald" , schrijft Fanzine De Rat, een website van NAC-supporters.

Na de nederlaag van NAC tegen NEC (1-2) in de finale van de play-offs braken er rellen uit bij het stadion. Een deel van de fans belaagde de hulpverleners. Ook tijdens de reanimatie van de supporter werd het ambulancepersoneel bekogeld met vuurwerk.

'Barbaars'
"Zondag liep hij nog met een tray bier vak G op, om na de wedstijd aan de Lunetstraat in elkaar te storten. Voor de duidelijkheid, Ronald deed niet mee aan de ongeregeldheden en was na een teleurstellend Avondje NAC gewoon op weg naar huis. Net voorbij het tunneltje stortte hij in elkaar", meldt Fanzine De Rat ook.

"De omstandigheden waaronder de reanimatie heeft plaatsgevonden zijn barbaars. Laat de heethoofden dit bericht dan ook in zich opnemen en zich diep, diep, diep kapotschamen. Een man die die vecht voor zijn leven bekogelen met stenen en fakkels, daar past alleen de zwaarste straf bij."

Geschokte reactie NAC
NAC heeft op de website van de club geschokt gereageerd op de dood van de fan. "Vol ongeloof, ontsteltenis en droefenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van Ronald, een trouwe NAC-supporter uit Oosterhout. Ronald is na de wedstrijd van zondag onwel geworden en later in het ziekenhuis komen te overlijden."

"Wij willen alle familie, vrienden en nabestaanden ontzettend veel sterkte en kracht wensen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar hen", aldus de club.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.