Stroom aan reserveringen sterrenrestaurants: 'Ik zit vol tot oktober'

4 juni 2021 om 21:00 • Aangepast 7 juni 2021 om 11:59
nl
Het worden drukke weken voor Brabantse sterrenrestaurants. Voor het eerst in bijna een jaar, kunnen ze vanaf zaterdag weer mensen tot tien uur 's avonds ontvangen. En daar maken hun gasten enthousiast gebruik van.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Buitenterrassen van cafés en restaurants mochten eind april al open. Eerst was dat nog van twaalf tot zes. De openingstijden werden gedurende de weken steeds iets verruimd. En vanaf zaterdag mag er dus tot tien uur getafeld worden en mogen er vijftig mensen binnen.

Bij het met één Michelinster bekroonde restaurant Wollerich in Sint-Oederode keek iedereen al maanden uit naar deze dag. Zij gaan zaterdag pas voor het eerst open, omdat ze geen gasten ontvingen op het buitenterras. ‘'Sinds de dag dat we gesloten zijn, denken we al na over een nieuw menu voor de heropening’’, zegt eigenaar Gerard Wollerich. ‘’Dat is in de voorbije maanden al vier keer veranderd en we zijn deze hele week bezig geweest in de keuken om alles voor te bereiden.’’

''We hadden dit eerste weekend wel twintig keer vol kunnen zitten''

Bij veel sterrenrestaurants stromen dan ook reserveringen binnen. Zowel uit binnen- als buitenland. ‘’We zitten al tot aan de zomervakantie helemaal vol’’, vertelt chef Dick Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve. Het restaurant heeft twee Michelinsterren en ligt in Waalre. ‘’En het zijn niet alleen mensen uit Nederland, maar ook aardig wat gasten uit België en Duitsland.’’

Ook bij Wollerich leek te telefoon niet te stoppen met rinkelen. ‘’De mensen willen zo graag een plekje. Ik had dit eerste weekend wel twintig keer vol kunnen zitten. En dat zijn met name nog de vaste gasten. Maar ik heb ook al reserveringen in september en oktober.’’

Dat de restaurants weer een paar uurtjes extra open mogen, betekent niet dat ze tot die tijd stil hebben gezeten. Meerdere restaurants draaide al uitgebreide lunchmiddagen en vroege diners. Maar ook voor die tijd hadden ze het druk met maaltijdboxen. Zo ook sterrenrestaurant Wolfslaar uit Breda. ‘’De thuismaaltijden hebben ons echt gered’’, zegt bedrijfsleider Lennaert Lonterman. ‘’Dat liep gigantisch en heeft ons veel werk gegeven. Maar we zijn super blij met de versoepelingen. Want ook al zijn nu al gewoon open, de extra uren vanaf zaterdag is toch weer een stapje dichter bij het ‘normale leven’.’’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.