Ook hockeysters pakken Europese titel ten koste van Duitsland - Omroep Brabant

Ook hockeysters pakken Europese titel ten koste van Duitsland

13 juni om 14:04 • Aangepast 14 juni om 23:04
Frédérique Matla (foto: Orange Pictures).
Frédérique Matla (foto: Orange Pictures).
In navolging van het nationale mannenteam is ook de Nederlandse vrouwenploeg Europees kampioen geworden. In Amstelveen werd Duitsland met 2-0 verslagen. De Nederlandse treffers werden gemaakt door Marloes Keetels en Fréderique Matla van Den Bosch. Een dag eerder waren de mannen ook al te sterk voor de oosterburen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouwen van bondscoach Alyson Annan hadden het wel heel zwaar tegen de Duitse ploeg. Pas in de slotfase stelde toernooitopscorer Matla uit een counter de zege en de derde EK-titel op rij veilig. Haar acht doelpunten is het hoogste aantal treffers op één EK voor een Oranje-international sinds de dertien goals van Mijntje Donners op het EK 2003 in Barcelona. Donners is een voormalig speelster van ...HC Den Bosch.

Derde succes voor speelsters Den Bosch
De titel werd een prooi ondanks de afwezigheid van de geblesseerde sterspeelster Lidewij Welten van Den Bosch. De succesvolle club uit de provinciehoofdstad werd behalve door Keetels en Matla vertegenwoordigd door Margot van Geffen, Josine Koning, Sanne Koolen, Laura Nunnink en Pien Sanders.

Voor deze speelsters kan het seizoen al bijna niet meer kapot, omdat ze eerder Europees kampioen bij de clubteams werden en de nationale titel behaalden. De kroon op dit jaar moet olympisch goud worden, deze zomer in Tokio.

Annan was blij met het karakter dat werd gedemonstreerd door haar speelsters, die al jaren grossieren in gouden medailles. De bondscoach meldde dat ze de olympische selectie snel bekend gaat maken. "We hebben gisteravond een lang gesprek gehad en we zijn er grotendeels uit", aldus de coach. "Nu gaan we eerst even goed rusten, want het is een lang seizoen geweest. En dan beginnen we over tien dagen weer."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...