Video

Dreigende situatie in Breda: man verzette zich al eerder bij aanhouding

15 juni 2021 om 15:22 • Aangepast 16 juni 2021 om 10:06
nl
De overlastpleger in Breda, bij wie de politie maandag een waarschuwingsschot moest afvuren, verzette zich al eerder hevig bij een aanhouding. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend. "Bekend is dat de bewoner geweld tegen de politie niet schuwt."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De 45-jarige man werd namelijk zaterdagavond ook al aangehouden in Breda. Agenten die hem daarop aanspraken, werden door de man bespoten met verf uit een spuitbus en bedreigd met de dood.

Rond tien uur maandagavond ontving de politie een melding van geluidsoverlast in de Balfortstraat. Toen agenten ter plekke kwamen, ontstond een dusdanige dreigende situatie in een portiek dat is besloten een schot te lossen. Een bewoner werd hierbij geraakt.

Bekogeld met bierflesjes
De politie kwam dinsdag met meer informatie over wat er is gebeurd. Bij aankomst stond de man op het balkon te schreeuwen. Meerdere omstanders riepen dat hij moest kalmeren en luisteren, maar dit werkte niet. Niet veel later pakte de man bierflesjes en bekogelde hiermee de agenten.

De agenten wisten de flesjes te ontwijken, maar een geparkeerde auto raakte hierdoor beschadigd. Nadat de verdachte de voordeur had geopend en zich agressief bleef gedragen, werd door de politie een schot gelost. De man werd geraakt en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!