NAC-rellen: politie verspreidt foto's van nog zeven raddraaiers

17 juni om 10:21 • Aangepast 18 juni om 10:10
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
De politie heeft donderdagochtend nieuwe foto's gepubliceerd van zeven verdachten die betrokken waren bij de rellen na de wedstrijd NAC tegen NEC. Het liep in mei volledig uit de hand buiten het stadion in Breda. Verschillende politieagenten raakten gewond.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In eerste instantie zijn de relschoppers onherkenbaar in beeld gebracht. Als ze zich niet melden, worden ze op een later moment wel herkenbaar in beeld gebracht.

De ongeregeldheden waren op zondag 23 mei. Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Op beelden van de politiehelikopter is volgens de politie te zien hoe er stoeptegels uit de grond worden gehaald, kapot worden gegooid en hoe de brokstukken vervolgens naar de ME worden gegooid. Eén agent liep een botbreuk in zijn hand op.

19 arrestaties
De politie heeft tot nu toe negentien mensen opgepakt. Zes van die aanhoudingen waren op de dag van de rellen zelf, dertien anderen werden later herkend of kwamen zichzelf melden.

Het is niet de eerste keer dat de politie beelden vrijgeeft van deze rellen. Twee weken geleden werden de eerste beelden online gezet. In de uitzending van Bureau Brabant op maandag 21 juni toont de politie herkenbare beelden van relschoppers die zich eerder niet hebben gemeld. De onherkenbare foto's zijn te zien op de site van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Update:

De politie laat donderdagavond weten dat twee van de zeven verdachten zich op het bureau hebben gemeld. Naar de overige verdachten is de politie nog op zoek.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...