Dinja van Liere met ander paard en als reserve mee naar de Spelen

5 juli 2021 om 17:18 • Aangepast 6 juli 2021 om 16:39
nl
De Udense dressuurruiter Dinja van Liere vertrekt tóch naar de Olympische Spelen in Tokio. Niet met haar eigen paard Hermès, maar met een ander paard: Haute Couture. En dat ze rijdt is ook nog niet zeker: ze gaat mee als reserve.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Dat Van Liere niet met haar eigen paard mee kan doen aan de Olympische Spelen komt door een fout. De internationale overkoepelende hippische organisatie FEI heeft het paard van Van Liere namelijk bestempeld als Duits. Terwijl het dier altijd de Nederlandse nationaliteit heeft gehad.

Scores al vastgesteld
Een poging om die fout nog voor de Spelen rechtgezet te krijgen, strandde. Eerder op de dag werd bekend dat de voorlopige voorziening die nodig is om met een spoedprocedure alsnog Hermès naar de Spelen te krijgen is afgewezen. De mogelijkheid om met een ander paard mee te reizen naar Tokio lag toen al op tafel. Dat ze in dat geval mee zou gaan als reserve was toen al duidelijk.

"Hermès is het best scorende paard", legde ze eerder al uit. "Vier ruiters gaan mee: drie rijden er eentje gaat mee als reserve. Met Hermès ben ik een van die drie. Maar als Hermès uitvalt, word ik met het andere paard dat minder scoort, reserve. De scores bij die paarden zijn namelijk al vastgesteld", zo zei ze.

Het definitieve Olympische dressuurteam bestaat uit Edward Gal, op Glock's Total US, Hans Peter Minderhoud op Glock's Dream Boy N.O.P en Marlies van Baalen op Go Legend. Dinja van Liere maakt als reserve dat viertal dus compleet.

Andere Olympische teams
In de categorie springen zijn er ook Brabanders geselecteerd om mee te gaan naar Tokio. Maikel van der Vleuten uit Someren rijdt op Beauville Z, Harrie Smolders uit Lage Mierde rijdt op Dolinn N.O.P. Marc Houtzager is er ook bij en rijdt op Sterrehof's Dante N.O.P. De meereizende reserve bij de springruiters is Willem Greve op Zyperia S N.O.P.

Het Eventing-team bestaat uit Merel Blom op The Quizmaster en Janneke Boonzaaier op ACSI Champ de Tailleur.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.