Mandemakers worstelt nog met nasleep mega-hack maar levert wel weer meubels

6 juli 2021 om 10:02 • Aangepast 13 juli 2021 om 10:20
nl
Badkamers en keukens worden bij de meubelzaken van de Mandemakers Groep nog altijd met potlood op ruitjespapier ontworpen. De systemen worden allemaal gecontroleerd en krijgen bij de herstart extra beveiliging. Het zijn de naweeën van de grote ransomware-aanval vorige week. Het bedrijf werd door professionele hackers buitengesloten uit de eigen interne computersystemen en kon niks meer. Inmiddels kunnen wél weer meubels geleverd worden aan klanten.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Robert Coppens, directeur van de Mandemakers Groep, vertelt tegen Omroep Brabant dat sinds zondag weer meubels geleverd worden. ‘’We hebben uiteindelijk twee dagen helemaal geen meubels kunnen leveren. Keukens en badkamers wel, dat hebben we handmatig allemaal moeten plannen.’’

Extra werken
In het magazijn waar meubels staan van onder andere Piet Klerx, Woonexpress en Morres, wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles bij de klanten te krijgen. ‘’De achterstand van de meubels willen we deze week ingehaald hebben’’, vervolgt de directeur. ‘’We zullen zaterdag extra moeten werken en dan zijn alle problemen voor de klanten opgelost.’’

Nog geen veilig internet
Voor Mandemakers zelf geldt dat nog niet. Zeker 24 bedrijven van de Mandemakers Groep uit Waalwijk werden getroffen door de hack. De winkels bleven open, maar bezoekers moeten op de ouderwetse manier geholpen worden. Omdat computersystemen onbruikbaar waren geworden, moeten keukens en badkamers bijvoorbeeld met potlood, ruitjespapier, liniaal en sjablonen ontworpen.

En dat blijft nog even het geval. Coppens: "De systemen worden allemaal gecontroleerd en krijgen bij de herstart extra beveiliging. Telefonisch zijn we bereikbaar."

LEES OOK

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.