Advocaat Peter Schouten: 'Misschien tijd om het leger in te zetten'

10 juli 2021 om 20:54 • Aangepast 12 juli 2021 om 09:19
nl
Het wordt misschien tijd om het leger of de marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen tegen psychoterreur. Dat zegt Peter Schouten, advocaat in Breda. Hij reageert daarmee op de dreiging waardoor zaterdagavond de uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan. Schouten is een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces. Peter R. de Vries is vertrouwenspersoon van B.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Schouten schrijft op Twitter: "Ik zeg: laten we allemaal ons steentje bijdragen aan het bestrijden van geweld door drugscriminelen en criminele organisaties. Belastinggeld, tips, nieuwe wetgeving, manschappen en niet bang zijn!"

Dreiging
Er is nog niet bekendgemaakt wat de dreiging is waardoor de uitzending van RTL Boulevard zaterdag niet kon doorgaan. Na informatie van de Amsterdamse burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie besloot RTL de uitzending te cancelen.

Dinsdag werd Peter R. de Vries neergeschoten op straat, vlak na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was. Hij liep na de uitzending naar de parkeergarage waar zijn auto geparkeerd was. Daar werd meerdere keren op hem geschoten.

Vlak na de aanslag op De Vries werd advocaat Schouten in allerijl in veiligheid gebracht. Zwaarbewapende politieagenten kwamen hem halen uit zijn kantoor in Breda.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.