Groot crystalmethlab opgerold, man uit Geldrop gearresteerd - Omroep Brabant

Groot crystalmethlab opgerold, man uit Geldrop gearresteerd

23 juli om 13:10 • Aangepast 26 juli om 08:57
Emmers met crystal meth (foto: politie).
Emmers met crystal meth (foto: politie).
De politie heeft donderdagavond een 31-jarige man uit Geldrop gearresteerd bij een groot crystalmethlab in Boekelo. Hij wordt verdacht van drugshandel en de productie van harddrugs. Er is voor miljoenen euro's drugs gevonden.

Het drugslab bevond zich in een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo (Overijssel). Er lagen zo'n dertig tot veertig kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel. Ook een 44-jarige man is opgepakt.

Uitgaande van een straatprijs van 100 euro per gram is deze vangst ongeveer 3 tot 4 miljoen euro waard.

De politie kwam de man uit Geldrop vorig jaar juni al op het spoor. Toen werd in een huis aan de Kerkakkers in Gerwen een lab ontdekt dat niet meer in werking was. Onderzoek leidde uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Garagebox in Nistelrode
Donderdag vielen agenten bij een grote actie verschillende gebouwen binnen, waaronder een garagebox in Nistelrode. Daar werden verschillende materialen gevonden voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

Ook werd een woning in Groningen onderzocht. De verdachte uit Geldrop was regelmatig in het huis te vinden.

De ontmanteling van het crystalmethlab duurde tot in de nacht. Alle spullen zijn in beslag genomen. De twee verdachten zitten vast voor onderzoek.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...