Carjacker die fataal ongeluk veroorzaakte: drie nieuwe getuigen melden zich - Omroep Brabant

Carjacker die fataal ongeluk veroorzaakte: drie nieuwe getuigen melden zich

3 augustus om 15:51 • Aangepast 30 augustus om 11:59
Op de  plek van het ongeluk eren mensen Peter Stolzenbach (foto: Jan Peels).
Op de plek van het ongeluk eren mensen Peter Stolzenbach (foto: Jan Peels).
Bij de politie hebben zich drie nieuwe getuigen gemeld, die zondag de man zagen rijden die in Den Bosch een dodelijk ongeluk veroorzaakte. Ze reageerden op een getuigenoproep. De politie is speciaal op zoek naar mensen die de man in een gestolen Range Rover over de N279 hebben zien rijden, voordat hij in Den Bosch Peter Stolzenbach doodreed.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het onderzoek is nog in volle gang en kan er nog niks gezegd worden over de route die de carjacker uit Geldrop heeft afgelegd. Bekend is dat hij eerst op de N279 in zijn eigen auto reed, een oude, donkere Mercedes. Hier zou hij een eenzijdig ongeval hebben gehad. Daarna liet hij de kapotte wagen achter in de berm langs de weg, tussen Veghel en de rotonde bij Beek en Donk. Vervolgens liep hij de weg op en sleurde hij de bestuurder van een Range Rover met geweld uit zijn auto. Daarop ging hij er met deze wagen vandoor.

Met de gestolen Range Rover reed de man uit Geldrop in Den Bosch rond half negen de 50-jarige Stolzenbach aan. Het slachtoffer overleefde de botsing niet. Hij was mede-eigenaar van GroenRijk Den Bosch en een geliefde verschijning.

Op de weg
De politie wilde ook weten of er mensen zijn die gezien hebben hoe de man uit Geldrop de auto stal. Volgens de schoondochter van de eigenaar van de Range Rover, een man van 68 uit Veghel, gebeurde dit rond kwart over acht. Twee auto’s voor hem stopten ineens, omdat er iemand op de weg stond.

De N279 waar de verdachte de Range Rover stal (kaartje: Omroep Brabant).
De N279 waar de verdachte de Range Rover stal (kaartje: Omroep Brabant).

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...