Video

Veel animo voor virtuele kijk naar plaats delict vermoorde Wies Hensen

29 augustus 2021 om 14:05 • Aangepast 30 augustus 2021 om 11:06
nl
Tientallen mensen hebben zaterdag een kijkje genomen bij de virtuele plaats delict van de omgebrachte Wies Hensen. De moord vond 32 jaar geleden plaats, maar de dader is nog altijd spoorloos.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de kermis in Budel, waar de vrouw voor het laatst levend werd gezien, staat een mobiel lab van de politie waar bezoekers met een VR-bril de plaats delict kunnen bekijken. Door die bril lijkt het alsof je écht op de plaats delict staat en krijg je informatie over de verschillende sporen.

Virtueel kijkje
Tientallen mensen zetten de VR-bril om de plek te bekijken waar Hensen 32 jaar geleden dood werd gevonden. De vrouw verliet waarschijnlijk op de avond van 29 augustus 1989 met twee onbekende mannen de kermis in Budel. Een dag later werd ze dood gevonden in Dommelen.

Ze lag naakt in een sloot en bleek door wurging om het leven gebracht. Vanwege de plek waar Wies' lichaam is gevonden, vermoedt de politie dat de daders wel eens uit Valkenswaard of de omgeving kunnen komen.

Wies Hensen (foto: politie).
Wies Hensen (foto: politie).

Betrokken
"Cranendonckers leven duidelijk mee en zijn betrokken", aldus een politiewoordvoerder zondag. "Ze wilden ook graag hun verhaal met ons delen. Daar zijn we uiteraard erg blij mee."

Of de politie inmiddels bruikbare tips heeft gekregen en hoeveel er dat zijn, is nog te vroeg om te zeggen, aldus de woordvoerder.

Het mobiel lab staat nog de hele kermisperiode in Budel. De politie hoopt op deze manier de zaak alsnog op te lossen. “Ze kunnen met de VR-bril herinneringen boven krijgen en misschien wel dingen gaan vertellen waarvan ze in het verleden gedacht hebben dat het niet zo belangrijk is”, aldus de politie.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.