Video

Bossche ondernemers slapen toch niet op hun terras: 'Bang voor een feestje'

1 september 2021 om 18:31 • Aangepast 2 september 2021 om 18:12
nl
De Bossche horecaondernemers die op hun terras zouden gaan slapen om te voorkomen dat ze nog eens bestolen worden, gaan dat toch niet doen. De slaapzakken gaan weer terug de zolder op.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Dat hebben de ondernemers besloten op advies van de gemeente Den Bosch, vertelt Bing Berendsen, eigenaar van Terrastuin De Muntel. "Ook vanuit de buurt kwamen er geluiden dat mensen bang waren dat het zou uitlopen op een feestje", vertelt hij.

Vier pop-upterrassen in Den Bosch werden afgelopen week slachtoffer van inbrekers. Die maakten onder meer pinautomaten, portemonnees, dure drankflessen en de fooienpot buit. Om te voorkomen dat zoiets nog eens zou gebeuren, besloten de horecaondernemers bij hun terras te willen slapen. Maar ze komen nu op dat besluit terug. Het zou te druk worden, was de vrees.

Ook de fooienpot moest het ontgelden.
Ook de fooienpot moest het ontgelden.

Al was dat helemaal niet de intentie van de horecaondernemers. "We wilden er gewoon écht gaan slapen, omdat we niet nog een keer bestolen willen worden", zegt Berendsen. Toch heeft hij wel begrip voor de zorgen uit de wijk. "Het werd best wel een heel dingetje", zo zegt Berendsen. "Met alle media-aandacht en zo. Dus ik begrijp wel dat mensen bang zijn dat het een hele samenkomst zou worden. En we zitten hier natuurlijk in een woonwijk."

Al blijft het jammer. "Natuurlijk is het jammer," zegt hij. "Maar ik neem niemand iets kwalijk hoor."

"We zijn nu bezig om alle spullen weg te halen."

Geen slaapzakken tussen de terrastafels dus. Maar er worden wel andere maatregelen genomen om te zorgen dat er niet opnieuw spullen van de pop-uphorecazaken worden gestolen. "We zijn nu bezig om heel veel spullen daar weg te halen. En de politie heeft gezegd 'extra alert' te zijn. Dus ik hoop dat het goed gaat vannacht."

Horecaondernemer Bing Berendsen neemt de schade op:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.