Bewoners gebouw Oudenbosch zaterdag terug, balkons nog verboden terrein

3 september 2021 om 17:52 • Aangepast 6 september 2021 om 09:35
nl
Bewoners van het appartementencomplex in Oudenbosch mogen zaterdag weer terug naar huis. Dat heeft burgemeester Bernd Roks vrijdagavond bekend gemaakt. Wel moeten ze voorlopig van hun balkon blijven, omdat er zorgen bestaan over de 'staat van de constructie'.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De balkons van het complex zijn vrijdag gestut met zogenaamde stempels. Daar wordt ook zaterdag nog mee verder gegaan. Tegen zes uur zaterdagavond moet die klus zijn geklaard en dan mogen de bewoners hun appartementen weer in.

Zorgen over constructie balkons
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat dat veilig kan, zegt de burgemeester. "Bij het appartementencomplex aan de Luitenant Looymanshof in Oudenbosch is onderzoek gedaan door een constructeur. Uit zijn rapportage blijkt dat de constructie van de binnenkant van het complex, de appartementen, veilig is. Bij de balkons zijn wel zorgen over de staat van de constructie."

Daarom mogen de bewoners als ze zaterdag weer naar huis gaan, voorlopig niet op de balkons komen. "De beheerder van het pand heeft ervoor gezorgd dat de deuren naar de balkons zijn afgesloten. De beheerder gaat de komende tijd met de constructie van de balkons aan de slag."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.