5000 mensen verwacht bij Unmute Us-demonstratie in Eindhoven - Omroep Brabant

5000 mensen verwacht bij Unmute Us-demonstratie in Eindhoven

10 september 2021 om 15:16 • Aangepast 13 september 2021 om 09:25
nl
Er worden vijfduizend mensen verwacht in Eindhoven zaterdag, bij een nieuw Unmute Us-protest. Die mensen trekken al demonstrerend door de binnenstad. De gemeente heeft er toestemming voor gegeven. Wel worden er maatregelen genomen om te zorgen dat de demonstratie niet uit de hand loopt. Het protest in Eindhoven is zaterdag vanaf twee uur live te volgen bij Omroep Brabant op web, app, Facebook en televisie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Bij de Unmute Us-demonstratie wordt er een route gelopen van het Klokgebouw op het Ketelhuisplein op Strijp S, een rondje door het centrum en dan terug naar het Klokgebouw. Er doen tien verschillende wagens aan mee, ieder met een eigen 'thema' of genre zoals dance of rock.

Iedereen in de demonstratie kan achter de wagen waarmee diegene zich het meest verbonden voelt. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat er in ieder geval tweehonderd toezichthouders zijn vanuit de organisatie.

'Straks is het te laat'
De cultuur en evenementensector protesteert tegen de coronamaatregelen die nog voor hen gelden. Evenementen moeten weer op volle toeren kunnen draaien. "De tijd tikt, want er komt een nazomer aan", zei de Eindhovense 'nachtburgemeester' Siem Nozza daarover eerder tegen Omroep Brabant. "Nu kan de evenementensector nog iets organiseren. Straks is het te laat."

Eerder werd er ook al eens een Unmute Us-protest gehouden in Eindhoven. Op 26 augustus was er demonstratie op het Ketelhuisplein. Volgens de organisatie kwamen er toen een kleine duizend mensen op af.

Tilburg
Behalve in Eindhoven wordt er zaterdag ook in Tilburg een Unmute Us-mars georganiseerd. Die loopt van het Stuivesantsplein naar het Willemsplein in het centrum.

Ook in Tilburg rijden er verschillende wagens met sprekers en artiesten, waar deelnemers zich achter kunnen verzamelen. Er is een vergunning aangevraagd voor 750 deelnemers, vertelt woordvoerder Thom Oosterbeek. Mochten er onverhoopt meer deelnemers komen, kan de route worden uitgebreid, zodat iedereen alsnog voldoende afstand kan houden. "Met mooi weer misschien duizend man. Dat zou echt heel mooi zijn."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.