Minder nieuwe coronabesmettingen in Brabant - Omroep Brabant

Minder nieuwe coronabesmettingen in Brabant

14 september om 17:16 • Aangepast 15 september om 08:24
Een coronatest (foto: Joris van Duin).
Een coronatest (foto: Joris van Duin).
De afgelopen week zijn er 1581 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Brabant. Dat zijn er veel minder dan een week eerder. Het aantal positieve tests is met 10,6 procent gedaald.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Vorige week stond het aantal positieve tests nog op 1769. In een week tijd zijn dat er nu dus zo'n tien procent minder. Daarmee daalt het aantal nieuwe besmettingen in onze provincie ongeveer net zo hard als in de rest van het land. Daar was een daling te zien van 10,7 procent. Landelijk werden er in een week 15.976 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen met het coronavirus moest worden opgenomen, daalt. Bij 355 Nederlanders waren de klachten de afgelopen week zo ernstig dat ze moesten worden opgenomen. In de Brabantse ziekenhuizen liggen op dit moment 82 mensen met COVID-19.

R-getal
Het R-getal blijft net als vorige week nét onder de 1 hangen. Het staat nu op 0,99. Dat wil zeggen dat de uitbraak van het coronavirus nu stabiel is. Het R-getal is het reproductiegetal. Het geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Honderd mensen met corona besmetten samen 99 anderen.

De daling van de weekcijfers komt op de dag dat het kabinet een aantal versoepelingen bekendmaakt. Dat gebeurt op een persconferentie om zeven uur. Daarin wordt onder meer bekendgemaakt dat mensen geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden van elkaar. Ook moet er op veel meer plekken gewerkt gaan worden met de coronacheck-app.

De persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge is live te volgen bij Omroep Brabant online, in de app en op televisie.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...