Niet telkens je coronapas maar een polsbandje om te gaan stappen in Breda - Omroep Brabant

Niet telkens je coronapas maar een polsbandje om te gaan stappen in Breda

25 september om 18:33 • Aangepast 27 september om 10:24
Met een polsbandje gaan stappen in Breda
Met een polsbandje gaan stappen in Breda
Met een coronapas kun je zaterdagavond weer 'ouderwets' op stap in de Brabantse uitgaansstraten. Je moet alleen aan de deur van elke kroeg je coronacheck-app laten zien. Dat kan handiger, dacht wethouder Boaz Adank in Breda. Daar gebruiken ze nu polsbandjes.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Het idee is simpel: op een van de vier punten in de stad kun je je coronacheck-app laten scannen en je legitimatie laten controleren. Vervolgens krijg je een polsbandje en daarmee kun je dan elke kroeg in die je wilt. Zonder telkens opnieuw de telefoon tevoorschijn te halen en opnieuw gescand te worden.

Dat moet de rijen voor de kroeg aanzienlijk verkorten, hoopt wethouder Adank. "De horeca had wel twijfels, van hoe moet dat nou. Want het duurt wel eventjes aan de deur als je iedereen moet scannen en hun legitimatie controleren. Dit is veel sneller en gemakkelijker."

"Als je het bandje afdoet, is het stuk."

Bang dat Bredase cafégangers de bandjes gaan ruilen, is hij niet. "Als je het bandje afdoet, is het stuk. Hetzelfde als bij festivalbandjes. Dat gaat ook al tijden goed."

Breda maakt zich dus op voor een drukke avond, denkt Adank. "Ik ben heel blij dat we weer open kunnen en dat ondernemers die bijna achttien maanden dicht zijn geweest, de deuren weer kunnen openen." En rustig blijft het niet, verwacht de wethouder. "Het zal vast en zeker een roerige avond worden, want ik hoop dat het een echte feestavond wordt."

In Breda duurt die feestavond nog iets langer dan in andere Brabantse horecagelegenheden: uit protest tegen de coronamaatregelen blijven de kroegen tot kwart voor een 's nachts open. Daarin worden ze gesteund door de gemeente Breda.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...